Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Έχασε από τα λάθη του


Για άλλη μια φορά φέτος η ομάδα έχασε ένα παιχνίδι μέσα από τα χέρια της. Η παρουσία του κόσμου ήταν τραγικά μικρή, αλλά όσοι παρευρέθηκαν στο Παλατάκι έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν για να σπρώξουν την ομάδα προς τη νίκη.


Τη στιγμή που η ομάδα έκανε διαδοχικές καλές εμφανίσεις, μια από τις οποίες ήταν και το παιχνίδι κόντρα στο γαύρο την Τετάρτη για το κύπελο, ενώ παράλληλα υπήρξε και η απόκτηση-παρουσίαση του Λάζαρου Παπαδόπουλου, ο περισσότερος κόσμος προτίμησε τις ρετσίνες από την παρουσία του στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ.
Μέτα κι από το ματς του κυπέλλου, ξέραμε ότι ο ολυμπιακός θα πήγαινε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, όπου όμως πλέον δυναμώσαμε με την παρουσία του Λάζαρου. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ορεξάτος. Η είσοδος του Λάζαρου στο 4ο λεπτό αποθεώθηκε και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Η παρουσία του έδωσε δύναμη μέσα στο καλάθι, απόρροια αυτού και η χρισημοποίηση και των 3 σέντερ που έχει ο γαύρος από τον γιαννάκη. Επιθετικά υπήρχαν λύσεις αλλά αμυντικά το 21-25 που ήταν το σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο έδειχνε τον τομέα που έπρεπε να βελτιώσουμε.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε μουδιασμένα και με κακές επιλογές επιθετικά για την ομάδα μας, με την μπάλα να πηγαίνει μέσα στη ρακέτα με αποδέκτες είτε τον Λάζαρο είτε τον Γκετσέφσκι που πέρασε στο παιχνίδι. Ο σκοπιανός έδειξε για ακόμα μια φορά ότι περισσότερο ρολίστας είναι παρά παίκτης 5άδας, καθώς η αμυντική του αδυναμία και η επιθετική του μονοτονία περισσότερο ξεκούραζε τους βασικούς παρά βοηθούσε την ομάδα. Το 24-37 5 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου προβλημάτιζε έντονα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έψαχνε το τρόπο να δώσει το εύκολο καλάθι στην ομάδα, αλλά οι παίκτες έδειχναν κάτι από το παιχνίδι με τον πανελλήνιο, όπου τίποτα δεν πήγαινε μέσα ακόμα και τα εύκολα σουτ κάτω από το καλάθι. Η είσοδος του Δεμερτζή έδωσε την πίεση που θέλαμε στον πλέι μέικερ του ολυμπιακού και δυσκόλεψε την εύκολη πάσα με αποτέλεσμα η ομάδα να πλησιάσει, 38-45 1 λεπτό πριν τι λήξη, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 42-48.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα μας να είναι πίσω με 6 πόντους. Ο κύριος τομέας που έπρεπε να βελτιώσουμε ήταν τα ριμπάουντ όπου είχουμε 15 έναντι 22, ενώ χαρακτηριστικό για το προβάδισμα στο σκορ του οσφπ είναι το 6/8 τρίποντα έναντι 2/10 για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα έπρεπε να εκμεταλευτεί τα 3 φάουλ που είχε ο Μπουρούσης και να παίξει μέσα από την ρακέτα ουτως ώστε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον δεύτερο σκόρερ του γαύρου στο πρώτο ημιχρονο με 12 πόντους.

Από τα χάι λάιτ οι ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ του ΠΑΟΚ που έκαναν πολλούς να... κλάψουν!

Η διατήρηση στο παρκέ του Δεμερτζή ήταν η δικαίωση για τον Έλληνα πλει μέικερ του ΠΑΟΚ που ταλαιπωρήθηκε από τον τραυματισμό που τον κράτησε πολύ καιρό εκτός ομάδας και τώρα επιστρέψε για να βοηθήσει. Προκλητικός ήταν ο Σχορτσιανίτης προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ κάνοντας χειρονομίες οι οποίες αρχικά δεν τιμωρήθηκαν από τους διαιτητές με τεχνική ποινή. Ακόμα και όταν η μαύρη μπετονιέρα πήγαινε προς τον πάγκο έκανε χειρονομίες ξεσηκώνοντας τον κόσμο που πέταξε αντικείμενα προς τον έγχρωμο σέντερ διακόπτοντας για λίγο το παιχνίδι. Σε εκέινο το σημείο οι προκλήσεις επιτέλους τιμωρήθηκαν και ο ΠΑΟΚ πλέον είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα καθώς ο γαύρος έχασε με 5 φάουλ τον Σχορτσιανίτη ένω και είχε με 3 φάουλ τον Μπουρούση, πράγμα που μας έδινε τη δύναμη να παίξουμε μέσα στη ρακέτα. Έτσι και έγινε. Με τον Λάζαρο και τον Ντρόμπνιακ μέσα στη ρακέτα καλύψαμε τη διαφορά των 12 πόντων που είχε ο γαύρος και 5 λέπτα πριν το τέλος είμασταν πίσω με 4 πόντους, 52-56.

Η κατάσταση που είχε δημιουργήσει ο σοφοκλής σχορτσιανίτης είχε έναν κερδισμένο και αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο γλυνιαδάκης ήταν λίγος και ο Κλέιζα έβαλε τους πρώτους του πόντους στα 2 και 50 πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Ο μόνος που κρατούσε τον γαύρο επιθετικά ήταν ο Τσίλντρες με 19 πόντους. 1 και 30 πριν τη λήξη ο Έιβερι σηκώνει τη μπάλα και ο Γκρέγκορι καρφώνει κάνωντας το 60-60 και ο ΠΑΟΚ πλέον έπρεπε να παίξει το παιχνίδι του. 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 63-62, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με 63-65.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον ολυμπιακό να κάνει το 63-67, για να απαντήσει ο φανταστικός και σήμερα Μονρόε, 65-67. Ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε την μπάλα μέσα στη ρακέτα όπου και είχε ξεκάθαρα την υπεροχή πλέον. Δυο συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, μας έφεραν πίσω με 5 πόντους 69-74, 5 λεπτα πριν το τέλος. Το τάιμ άουτ που πήρε ο Σούλης Μαρκόπουλος έδωσε τις ανάσες στην ομάδα και με καλάθι του Γκρέγκορι μειώσαμε στους 3, 71-74 3 και 40 πριν το τέλος.

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έκανε επιπόλαια λάθη και ο ολυμπιακός είχε ποσοστά στα τρίποντα που έδειχναν πως βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι με αποτέλεσμα 2 λεπτά πριν το τέλος να είμαστε πίσω με 71-81. Η εικόνα του κακού 4ου δεκαλέπτου που μας κυνηγάει φέτος δεν έδειχνε να αλλάζει. Όπως με το Μαρούσι και με τον γαύρο την τετάρτη, έτσι και σήμερα οι προσπάθειες τριών δεκαλέπτων πετάχθηκαν στο τέταρτο 10λεπτο. Ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί σιγά σιγά κατευθυνόμενος προς το γήπεδο της Τούμπας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με το σκουλήκι και κάπως έτσι βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας... Το τελικό σκορ έγραψε 78-87.

Το σημερινό παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό του κυπέλλου καθώς σε εκείνο μέτρησε η κλάση και η πείρα των παικτών του γαύρου ενώ σήμερα χάσαμε ένα παιχνίδι που μπορούσαμε να πάρουμε. Τα παιδαριώδη τα λάθη σε άμυνα και επίθεση μας κόστισαν αλλά και πάλι η εικόνα της ομάδος μας έδωσε την εντύπωση ότι θα κάνουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ο στόχος της 4άδας είναι εφικτός.

Δυστυχώς για την ομάδα η παρουσία του κόσμου ήταν τραγική. Δεν είναι αυτός ο λαός του ΠΑΟΚ. Πολλά μπράβο σε όσους βρέθηκαν στο Παλατάκι και στήριξαν την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ...

Δηλώσεις:

Μαρκόπουλος:«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί για ακόμα μια φορά πήρε αυτό που ήθελε έστω και με πολύ κόπο. Ήταν πιο έτοιμος στα τελευταία κρίσιμα λεπτά όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι. Αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει γιατί δεν είναι σωστό να βγαίνουμε από το ρυθμό μας στα τελευταία 4,5 λεπτά.

Σήμερα είχαμε κάποιες κακές στιγμές, αλλά πιστεύω ότι δε χάσαμε από την επίθεση αλλά από την άμυνα αφού δεν κάναμε κάποια πράγματα που είχαμε πει.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια και είχαμε κάνει προπόνηση κυρίως στον πίνακα λόγω των ιώσεων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και εύχομαι στο μέλλον να μπορέσουμε να του δώσουμε τη χαρά που δεν πήρε σ' αυτά τα δυο παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου