Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Νίκησε πανελλήνιο, κοράκια και την κατάρα των βολών!


Στο Pαοκ Sports Arena ο Π.Α.Ο.Κ. αντιμετώπιζε σε βαθμολογικό ντέρμπι την ομάδα του πανελληνίου. Η παρουσία του κόσμου τραγικά μικρή. Απ' ότι γίνεται κατανοητό τα σουβλάκια και οι ρετσίνες ήταν τελικά σημαντικότερα από την παρουσία και στήριξη της ομάδας σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι.
Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε νωθρά για την ομάδα μας, με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τους μηχανισμούς του πανελληνίου. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου χτυπούσε κυρίως από τα 6,25. Αντίθετα οι δικές μας επιλογές ήταν να πηγαίνει η μπάλα μέσα στη ρακέτα.

Το πρόσωπο της ομάδας άλλαξε άρδην στο δεύτερο 10λεπτο αφού πλέον ο τρόπος παιχνιδιού των φιλοξενούμενων ήταν πέρα για πέρα εμφανής. Βελτιωθήκαμε στον ο αμυντικό τομέα ενώ η εντολή του Σούλη να μεταφέρουμε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι στο ζωγραφιστό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουμε αρκετά φάουλ από τους ψηλούς αλλά και πόντους μέσα από τη ρακέτα. Έτσι το παιχνίδι γύρισε με το σκορ να γράφει στη λήξη του ημιχρόνου 40-37. Υπερπολύτιμες βοήθειες πήραμε από τους Γκετσέφσκι και Μονρό με 11 και 7 πόντους αντίστοιχα. Ένας Μονρό ο οποίος έδωσε ταχύτητα και σωστές επιλογές στην επίθεση σε αντίθεση με τον Μιλισάβλιεβιτς, ο οποίος για ακόμη μια φορά, στα λίγα λεπτά συμμετοχής του κατάφερε να έχει μόνο λάθη.

Το 3ο δεκάλεπτο ενώ ανέκαθεν αποτελούσε το δυνατότερο δεκάλεπτο της ομάδος εξελίχθηκε σε εφιάλτης. Η ομάδα με την συμμετοχή του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς στην 5άδα δεν είχε καθαρό μυαλό, ενώ η απουσία του Λάζου κάτω από τη ρακέτα (ο Σούλης επέλεξε να τον προφυλάξει) έδωσαν τη δυνατότητα στον πανελλήνιο να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια και να φτάσει τη διαφορά στο +9 και έκλεισε την τρίτη περίοδο με 51-60.
Στο 4ο δεκάλεπτο Ο Μαρκόπουλος βρήκε στο πρόσωπο του Καυκή, τον παίκτη με τον οποίο λειτούργησε καλύτερα ο Π.Α.Ο.Κ. στην οργάνωση, ο Μονρό άρχισε να εκτελεί από μακριά και με δύο συνεχόμενα τρίποντα του αμερικανού και σερί 10-0, ο Π.Α.Ο.Κ. προηγήθηκε και πάλι (66-62 στο 35΄), προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους του «Δικεφάλου». Όταν ο Παπαδόπουλος χρεώθηκε με το τέταρτό του φάουλ στο 2΄42΄΄, ο Μαρκόπουλος αναγκάστηκε να αλλάξει το σχήμα με το οποίο είχε γυρίσει το παιχνίδι. Ο Π.Α.Ο.Κ. ξεκόλλησε με τρίποντο του Ταπούτου και προηγήθηκε 69-64, ο Πανελλήνιος όμως ευστοχούσε μόνο από τη γραμμή των βολών και ο Γκρέγκορι με εντυπωσιακό καλάθι «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα μας.
Διαιτητές: Γκόντας-Παπαδημητρίου-Σταματόπουλος

Π.Α.Ο.Κ. (Σούλης Μαρκόπουλος): Μονρό 19 (4), Καφκής 7, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 8 (2), Χέλιγουελ 2, Μιλισάβλιεβιτς, Καλαϊτζίδης 2, Παπαδόπουλος 6, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 6, Γκετσέφσκι 13 (3)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 9 (1), Χαραλαμπίδης 2, Καλαϊτζής, Τζόνσεν 2, Σμιθ 14 (1), Πέτρουλας, Γεωργαλής, Μπλάκνεϊ 12 (2), Όστοιτς 7, Ντέιβις 11 (2), Βουγιούκας 11

πηγη:paokmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου