Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Λύτρωση στο... παρά 2'



Στη γεμάτη από ΠΑΟΚτσήδες Τούμπα, που έδωσαν βροντερό παρόν για να αποθεώσουν την ομάδα μετά το διπλό στο τηγάνι ο "δικέφαλος του βορρά" έκαμψε την αντίσταση του Ατρομήτου, νικώντας παράλληλα και την εκνευριστική έως ύποπτη διαιτησία του ανεκδιήγητου Γιαννόπουλου.

Mε το σύνηθες 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα μας ο Φ. Σάντος, έχοντας τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Lino - Μαλεζά - Contreras - Αραμπατζή στα μετόπισθεν, τους Vitolo-Garcia στα χαφ, τους Sorlen-Cristiano-Vieirinha πίσω από τον Edinho.


Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αναγνωριστικό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Η απουσία του Βλάταν Ίβιτς ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής στο χώρο του κέντρου με τον Π.Α.Ο.Κ. να μη μπορεί να βρει τον τρόπο να αναπτυχθεί από τον άξονα και να προσπαθεί να αναζητήσει τη λύση από τα πλάγια. Στα αξιοσημείωτα του δεκαλέπτου καταγράφεται και το ότι ο διαιτητής δε σφύριξε ούτε μια φορά!


Η φλύαρη υπεροχή όχι μόνο δεν καρποφόρησε, αλλά παραλίγο μάλιστα να μας κοστίσει όταν δύο επισκέψεις των φιλοξενούμενων στα καρέ του Κώστα Χαλκιά σε λιγότερο από δέκα λεπτά πέρασαν ευτυχώς ανεκμετάλλευτες. Ο λόγος γίνεται για τις φάσεις των Μπρίτο και Αναστασάκου στο 4' και το 13' αντίστοιχα.


Οι κινήσεις των παικτών του Φερνάντο Σάντος στα επόμενα λεπτά χαρακτηρίστηκαν από επιπολαιότητα, και αβίαστα λάθη. Ο Μοράες έδειχνε στο διάστημα αυτό να μην έχει ρυθμό στο παιχνίδι του, ο Εντίνιο να μην "τροφοδοτείται" σωστά από τους συμπαίκτες του και ο Σάντος να παραπονιέται ακόμα και για την αργή εναλλαγή των παικτών του στις πτέρυγες.


Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο ρυθμός του ματς να μην ικανοποιεί και τον Π.Α.Ο.Κ. να απειλεί σε ένα ολόκληρο ημίχρονο μόνο μία φορά, με τον Βιεϊρίνια στο 17'. Ο Πορτογάλος εξαπέλυσε δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μιχαηλίδης σε ετοιμότητα απομάκρυνε τον κίνδυνο.


Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα λεπτό καθυστέρηση και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.


Φερνάντο Σάντος έριξε στη μάχη τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς από την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, ο οποίος πήρε τη θέση του Κριστιάνο, με το σύστημα να μεταλλάσσεται σε 4-4-2.


Οι παίκτες μας μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, περιορίζοντας τον Ατρόμητο στο δικό του μισό. Η υπεροχή ήταν εμφανής και ο Μουσλίμοβιτς σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε σε θέση βολής, χωρίς όμως να έχουμε καθαρή φάση για να κάνουμε το 1-0,


Με τη συμπλήρωση 63 λεπτών αγώνα, ο Π.Α.Ο.Κ. απείλησε, πάλι με πρωταγωνιστή τον Βιεϊρίνια, αλλά ξανά ο Μιχαηλίδης του είπε "όχι" απομακρύνοντας τον κίνδυνο με διπλή προσπάθεια. Στη συνέχεια της φάσης ο Βιτόλο σούταρε, η μπάλα βρήκε στον εκτεθιμένο Μουσλίμοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Μιχαηλίδη, όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Ο Σάντος, βλέποντας την πίεση να μη μεταφράζεταιται σε γκολ, πέρασε τους Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου. Το σύστημα μετατράπηκε σε ενα 3-4-3 με τον Εντίνιο να περνά πίσω απο τον Βόσνιο. Δυστυχώς στην πρώτη φάση μετά την είσοδο του Παπάζογλου, ο Πορτογάλος επιθετικός μας τραυματιστηκε, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται σφίγγοντας τα δόντια.


Ο Π.Α.Ο.Κ. συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά και τελικά δικαιώθηκε μετά από 88 λεπτά παιχνιδιού. Ο Βιεϊρίνια έδωσε ωραία πάσα στον Μουσλίμοβιτς, ο Βόσνιος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Παπάζογλου και κατέληξε στα δίχτυα του Μιχαηλίδη! Η Τούμπα πήρε "φωτιά" και το πανηγύρι που ακολούθησε, δεν περιγράφεται με λόγια.


Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε με τον δικέφαλο να κατακτά ένα πολύτιμο τρίποντο και να μένει μόνος 2ος, περιμένοντας την αναμέτρηση στη Ν. Σμύρνη για να δει αν θα έχει συγκάτοικο στη δεύτερη θέση.


πηγη:paokmania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου